Live Αποτελέσματα Ημέρας


Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Συνταγές : Η Ιστορία του Carrot Cake


Η Ιστορία του Carrot Cake!


Γνωριμία με το κέικ καρότου.



Η γνωριμία με το κέικ καρότου είναι σχετικά πρόσφατη και πολλοί πιστεύουν ότι είναι μια σύγχρονη επινόηση επηρεασμένη από την τάση για υγιεινή διατροφή. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένα γλυκό του μεσαίωνα. Η επινόησή του αποδεικνύει την πρακτική πλευρά της ζαχαροπλαστικής. Το καρότο, μετά το παντζάρι, περιέχει την περισσότερη ζάχαρη από όλα τα υπόλοιπα λαχανικά: ήταν η εύκολη λύση υποκατάστασης των δυσεύρετων τότε γλυκαντικών ουσιών.
Στους επόμενους αιώνες το ταπεινό κέικ καρότου, χωρίς να απασχολεί τους μεγάλους ζαχαροπλάστες, συνέχιζε να ψήνεται στους φούρνους της Ευρώπης. Στο προσκήνιο το έφεραν οι πρώτες συνταγές που δημοσιεύτηκαν σε αγγλικά βιβλία μαγειρικής του 18ου και 19ου αιώνα.
Η μεγάλη δόξα όμως, ήρθε στα μέσα του 20ου αιώνα. Στα χρόνια του Β' παγκοσμίου πολέμου η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας για την αντιμετώπιση του προβλήματος σίτισης, προώθησε τη χρήση του καρότου στην καθημερινή διατροφή μοιράζοντας συνταγές για πουτίγκες και κέικ καρότου. Στην καμπάνια συμμετείχαν και οι καρτουνιστές της Disney που δημιούργησαν τον περίφημο ''ντόκτορ καρότο'' και μια ολόκληρη καρότο-οικογένεια.
Ο πόλεμος τελείωσε όχι όμως και η κυριαρχία του κέικ καρότου που καθιερώθηκε ως υγιεινό γλυκό. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό, αν και οι φήμες λένε ότι ο Τζώρτζ Ουάσιγκτον γιόρτασε την επέτειο της αποχώρησης των Άγγλων τρώγοντας, κάπου στο Μανχάταν, κέικ καρότου. Η είσοδός του στην αμερικανική γαστρονομική σκηνή έγινε μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, όταν ένας επιχειρηματίας για να αξιοποιήσει τα μεγάλα αποθέματα από κονσέρβες καρότου κατάφερε, πιθανώς δημοσιεύοντας συνταγές στη συσκευασία, να αυξήσει τη ζήτηση και να κάνει μόδα το κέικ καρότου.

Πηγή : megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα