Live Αποτελέσματα Ημέρας


Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Συνταγές : Η Ιστορία του Μάνγκο


Η Ιστορία του Μάνγκο!


Το αγαπημένο μας εξωτικό φρούτο.


Τα τελευταία χρόνια το μάγκο διεκδικεί τον τίτλο του πιο αγαπημένου μας εξωτικού φρούτου. Ας δούμε όμως πώς περνούσε χρόνια πριν στους τροπικούς...
Το Magnifera Indica, το πανέμορφο δέντρο του μάγκο, έχει πατρίδα την Ινδία, όπου πιστεύεται ότι το καλλιεργούσαν εδώ και 4000 χρόνια και είναι μακρινός εξάδερφος της φιστικιάς και του κάσιους.
Η γέννησή του κρύβει τη νίκη του καλού και μια ιστορία αιώνιας αγάπης. Όπως λέει ο μύθος, η κόρη του Ήλιου, για να ξεφύγει από μια σατανική μάγισσα, μεταμορφώθηκε σε ένα χρυσό λωτό. Ένας Βασιλιάς, όμως, αγάπησε με πάθος το χρυσό λωτό και η μάγισσα θύμωσε τόσο πολύ που τον έκανε στάχτη. Από τις στάχτες του ξεπήδησε ένα υπέροχο δέντρο και ο ώριμος καρπός του, το μάγκο, έπεσε στο έδαφος. Από μέσα του ξεπήδησε η πριγκίπισσα που έζησε για πάντα πλάι στο βασιλιά.
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, λατρεύτηκε και τιμήθηκε ως ιερό δένδρο. Το διάλεξε ο Βούδας για να ξεκουραστεί στη σκιά του και από τότε οι πιστοί με σεβασμό κάνουν ευχές και τάματα κάτω από τις φυλλωσιές του. Με τα άνθη του στόλιζαν τους ναούς της θεάς της γνώσης, της μουσικής και των τεχνών Saraswati και ο ώριμος καρπός του θεωρείται από τους Ινδουιστές σύμβολο της μελλοντικής τελειότητας του ανθρώπου.
Μετά άρχισαν τα ταξίδια. Οι βουδιστές μοναχοί το μετέφεραν στη Μαλαισία και οι Πέρσες έμποροι στη Μέση Ανατολή, οι Κινέζοι περιηγητές το μετέφεραν στην Κίνα και το 1300 περίπου έφτασε στην Ευρώπη. Τον 16ο αιώνα οι κυρίαρχοι των θαλασσών Πορτογάλοι έφεραν το μάγκο στην Αφρική. Το 1700, το νόστιμο φορτίο έφτασε στη Βραζιλία και τον 19ο αιώνα στο Μεξικό.

Πηγή : megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα