Live Αποτελέσματα Ημέρας


Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Διάφορα : Γνωρίζουμε τα Saint Emilion Macaron;


Γνωρίζουμε τα Saint Emilion Macaron;


Η Ιστορία τους θα μας τα μάθει όλα!


To Saint Emilion είναι μια μικρή, μεσαιωνική, πόλη κοντά στο Bordeaux στη νοτιοδυτική Γαλλία. Είναι φημισμένη για τα κρασιά της και για τα μικρά μπισκότα που έψηναν εκεί ήδη από τον 17ο αιώνα, τα μακαρόν.

Αν και οι ιστορικοί έχουν κάποιες αντιρρήσεις, οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι η πόλη τους είναι η γενέτειρα των μακαρόν. Όπως διηγούνται, τα περίφημα μπισκότα τα έφτιαξαν για πρώτη φορά το 1620 οι Ουρσουλίνες καλόγριες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Η συνταγή περιείχε γλυκά και πικρά αμύγδαλα και αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό της μικρής θρησκευτικής κοινότητας. Οι μοναχές τη μετέφεραν προσεκτικά από γενιά σε γένια μέχρι το 1930, που πέρασε στα χέρια της madame Grandet. Η δραστήρια madame με την οικογένεια της άνοιξε το μικρό φούρνο Βlanchez, που η φήμη του ξεπέρασε γρήγορα τα σύνορα της μικρής πόλης.

Τρεις γενιές μετά, τα μπισκότα παρασκευάζονται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο και την ίδια συνταγή, που υποτίθεται ότι παραμένει ένα καλά φυλαγμένο οικογενειακό μυστικό. Η αλήθεια είναι ότι εκτός από τους Βlanchez όλοι στο Saint Emilion ψήνουν μακαρόν και τα προσφέρουν μαζί με ένα ποτήρι καλό κρασί.

Οι ιστορικοί, πάντως, αν και αποδέχονται την ιδιαιτερότητα της τοπικής σπεσιαλιτέ, πιστεύουν ότι τα μακαρόν ήταν ιταλική αναγεννησιακή επινόηση και μάλιστα βενετσιάνικη. Τώρα το πώς συνδέονται τα «original rustic» μακαρόν του Saint Emilion με την ιταλική συνταγή και τα γνωστά μας πολύχρωμα μακαρόν είναι ένας ακόμα γαστρονομικός γρίφος που καλείστε να λύσετε δοκιμάζοντάς τα!

Πηγή : megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα