Live Αποτελέσματα Ημέρας


Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Διάφορα : Η Ιστορία του Tavuk Gogsu


Η Ιστορία του Tavuk Gogsu!


Η πιο διάσημη τούρκικη κρέμα!


To παρελθόν του Ταβουκγκιογσού παραμένει μέχρι σήμερα σκοτεινό και μυστηριώδες και οι ιστορικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ξεδιαλύνουν την ομίχλη που καλύπτει τη καταγωγή της διάσημης τουρκικής κρέμας.
Αναζητώντας τις ρίζες της φτάνουν στη Ρωμαϊκή εποχή, περισσότερο όμως με υποθέσεις παρά με στοιχεία. Εντοπίζουν, στη Μαγειρική του Απίκιου, μια κρέμα με γάλα και κοτόπουλο, αλλά μπερδεύονται γιατί αυτή η κρέμα μοιάζει περισσότερο με ένα είδος μπεσαμέλ παρά με ταβουκγκιογσού.
Σύμφωνα με μια άλλη υπόθεση, οι Ρωμαίοι διαδίδουν αυτό το είδος κρέμας στην Ανατολή και αργότερα οι Άραβες φέρνουν το «γαλακτερό» γλυκό με το λεπτοξασμένο στήθος κοτόπουλου πάλι πίσω στην Ευρώπη. Θεωρείται ότι ήταν μια εκδοχή της περίφημης Blancmange, που από το 1200 εμφανίστηκε στη Γαλλία και στη Γερμανία.
Όποια περίεργη διαδρομή και αν ακολούθησε το ταβουκγκιογσού, γεγονός είναι ότι κατέληξε στις κουζίνες του Τοπ-Καπί και έγινε το αγαπημένο γλύκισμα των σουλτάνων.
Οι ιστορικοί όμως πιστεύουν ότι έφτασε στο παλάτι με άλλο όνομα. Συνδυάζοντας κείμενα του 15ου αιώνα, παρατηρούν την ύπαρξη ενός εδέσματος με ρυζάλευρο, μέλι, γάλα και στήθος κοτόπουλου που ονομάζεται «μεμουνιέ». Το μεμουνιέ, που πήρε το όνομα του από τον μεγάλο βεζίρη της Βαγδάτης Me'mun, καταγράφεται σε όλες τις σχετικές πηγές του 15ου και 16ου αιώνα και αναφέρεται ως γλύκισμα κατάλληλο για τους παλατιανούς και τους επίσημους ξένους επισκέπτες. Απ' ό,τι φαίνεται, το μεμουνιέ είναι ο πρόγονος του ταβουκγκιογσού.
Το ταβουκγκιογσού ή το αδελφάκι του, το καζάν ντιπί, είναι σίγουρα οι καλύτεροι ξεναγοί στο γλυκό κόσμο της Ανατολής.

Πηγή : megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα