Live Αποτελέσματα Ημέρας


Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Διάφορα : Η Ιστορία των φουντουκιών


Η Ιστορία των φουντουκιών.


Ο Καρπός της πλούσιας γεύσης!


Τα γευστικότατα φουντουκάκια κάθε άλλο παρά απλή ιστορία έχουν. Ο ιστορικός και φυσιοδίφης Πλυνί αναφέρει ότι οι Ρωμαίοι μάζευαν και έτρωγαν φουντούκια. Πίστευε ότι πατρίδα τους ήταν η Δαμασκός και ότι υπήρχαν πολλές αυτοφυείς φουντουκιές, μέσα στα καταπράσινα δάση της Συρίας.
Η θεωρία του Πλυνί μάλλον ανατρέπεται από τα ευρήματα αρχαιολογικών ανασκαφών στην Κίνα, που εντοπίζονται απολιθωμένοι καρποί φουντουκιών ηλικίας 5000 χρόνων.
Στα φουντούκια έχουν αποδοθεί, από την αρχαιότητα, πολλές ιατρικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Ένα πέπλο όμως, πλεγμένο με δοξασίες και μύθους, καλύπτει ολόκληρο το δένδρο της φουντουκιάς.
Σε ένα κινεζικό χειρόγραφο ηλικίας 2,838 ετών αναφέρονται ως μια από τις πέντε ιερές τροφές που έδωσαν οι θεοί στον άνθρωπο. Πριν από 2000 χρόνια, περίπου, ο θεμελιωτής της Φαρμακολογίας Διοσκουρίδης , ασχολήθηκε με τις θεραπευτικές ιδιότητες των φουντουκιών. Διάφοροι λαοί πάλι, πίστευαν ότι τα κοπανισμένα φουντούκια έπαιρναν τον πόνο από το δάγκωμα του σκορπιού, καθάριζαν το αίμα και ότι ήταν το ιδανικό φάρμακο για τους στομαχόπονους. Στο ξύλο της φουντουκιάς απέδιδαν ιδιαίτερες μαγικές δυνάμεις. Στη Ρωμαϊκή μυθολογία ο θεός Mercury, ο αντίστοιχος Ερμής, κρατούσε ένα ραβδί φτιαγμένο από ξύλο φουντουκιάς. Σύμφωνα με το θρύλο, ένα ραβδί ή μια διχάλα, φτιαγμένη από κλαδιά ή από το ξύλο του κορμού της, μπορούσε να εντοπίσει ένα κρυμμένο θησαυρό, φλέβες χρυσού, ή τις υπόγειες πηγές νερού.
Μάλλον σε ένα τέτοιο μπολ φτιαγμένο από ιερό ξύλο φουντουκιάς ανακατεύτηκαν, το 1852 στο Τορίνο, φουντούκια με σοκολάτα και «ανακαλύφθηκε» έτσι η μαγική Gianduja!!

Πηγή : megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα