Live Αποτελέσματα Ημέρας


Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Διάφορα : Το Πασχαλινό Αυγό


Το Πασχαλινό Αυγό!


Τι συμβολίζει το Πασχαλινό Αυγό;


Το αυγό μάλλον είναι η τελειότερη συσκευασία της φύσης. Για αυτή του την τελειότητα έχει υπάρξει σύμβολο μυστήριου, μαγείας και έχει χρησιμοποιηθεί σαν φάρμακο, σαν τροφή και σαν μέσο πρόβλεψης.
Το αυγό είναι στη μυθολογία και στη λαϊκή φαντασία το πανάρχαιο σύμβολο της γέννησης του κόσμου και της ζωής.
Για τους Κινέζους το αυγό συμβολίζει την ολότητα. Ο κρόκος είναι ο ουρανός και το ασπράδι η γη. Κατά τη δημιουργία του κόσμου, το Κοσμικό Αυγό άνοιξε στα δύο και τα δύο μισά σχημάτισαν τον ουρανό και τη γη.
Σύμφωνα με την αιγυπτιακή μυθολογία, το αυγό, ως Λόγος Δημιουργός, ταξίδευε στην προαιώνια θάλασσα και ο Ήλιος, ο θεός Ρα, βγήκε από το Κοσμικό Αυγό.
Στην αρχαία Ελλάδα τα αυγά συμβολίζουν το μυστήριο της ζωής και της δημιουργίας. Στην ελληνική μυθολογία, η Λήδα, από την ένωσή της με τον Δία, γέννησε ένα αυγό από όπου αναδύθηκαν οι Διόσκουροι.
Για τους πρώτους Χριστιανούς, το αυγό συμβόλιζε τον τάφο από τον οποίο εξήλθε, όταν αναστήθηκε, ο Χριστός. Ωστόσο, πριν από τα χρόνια του Χριστού, τα χρωματιστά αυγά, και ιδιαίτερα τα κόκκινα, μνημονεύονται για εορταστικούς σκοπούς, στην Κίνα από τον 5ο αιώνα και στην Αίγυπτο από τον 10ο αιώνα. Οι ερμηνείες που δίνονται για την προέλευση των κόκκινων πασχαλινών αυγών είναι πολλές. Ένας μύθος λέει πως όταν ο Ρωμαίος διοικητής έμαθε για την Ανάσταση του Χριστού, ισχυρίστηκε πως αυτό είναι τόσο πιθανό όσο και το να γίνουν τα αυγά κόκκινα. Η Μαρία η Μαγδαληνή τότε επιβεβαίωσε το μήνυμα της Ανάστασης πηγαίνοντάς του ένα κόκκινο αυγό. Άλλοι πιστεύουν ότι τα Πασχαλινά κόκκινα αυγά συμβολίζουν το αίμα του Ιησού Χριστού που έσταξε όταν Τον λόγχισε ο Ρωμαίος στρατιώτης.
Το πιο διάσημο τσουγκρισμένο, αν και όχι απαραίτητα πασχαλινό, αυγό, στην ιστορία, είναι αυτό του Χριστόφορου Κολόμβου... Καλά τσουγκρίσματα!

Πηγή : megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα