Live Αποτελέσματα Ημέρας


Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Συνταγές : Η Ιστορία των Πορτοκαλιών!


Η Ιστορία των Πορτοκαλιών!


Ποια είναι η ιστορία αυτού του φρούτου;


Οι χρυσαφένιες πορτοκαλιές είναι από τα παλαιότερα δένδρα που καλλιέργησε ο άνθρωπος. Πατρίδα των πορτοκαλιών, ξινών ή γλυκών, είναι η Νοτιοανατολική Ασία ή, κατ' άλλους, η Νότια Κίνα. Τα πορτοκάλια με τη βοήθεια των Περσών, Αράβων και Γενοβέζων εμπόρων καθώς και των Πορτογάλων εξερευνητών βρήκαν το δρόμο τους προς τη λεκάνη της Μεσογείου.
Ενώ οι βοτανολόγοι ερευνούν τις ρίζες και τις διαδρομές των πορτοκαλιών, ας γνωρίσουμε μερικούς από τους μύθους και τις ιστορίες που περιβάλλουν τα χρυσά φρούτα του ήλιου. Οι Ιάπωνες θεωρούσαν τα πορτοκάλια ως τα μαγικά φρούτα της ζωής και, σύμφωνα με ένα μύθο, ο αυτοκράτορας θέλοντας να γίνει αθάνατος έστειλε έναν ήρωα, στη χώρα της αιώνιας ζωής, για να του τα φέρει. Οι Κινέζοι πίστευαν ότι έφερναν καλή τύχη, χαρά και έδιωχναν τα κακά πνεύματα. Σε πολλές κουλτούρες πάλι τα πορτοκάλια ήταν σύμβολο της αιώνιας αγάπης, του γάμου και της γονιμότητας.
Σε αρκετούς πίνακες της Αναγέννησης τα πορτοκάλια απεικονίζονται μαζί με ζευγάρια όπως στον περίφημο πίνακα του Jan van Eyck «Το γαμήλιο πορτρέτο του Αρνολφίνι», όπου τα πορτοκάλια εκτός των άλλων συμβολίζουν τον πλούτο, γιατί τότε ήταν ιδιαίτερα ακριβά και σπάνια. Στον πίνακα της «Άνοιξης» του Μποτιτσέλι, η κεντρική μορφή, η θεά του έρωτα, Αφροδίτη απεικονίζεται συμβολικά σε ένα πορτοκαλεώνα.
Πέρα από την τέχνη, στους γάμους, οι νύφες φορούσαν στεφάνι με άνθη πορτοκαλιάς. Οι πορτοκαλοανθοί στόλιζαν συμβολικά και τα γαμήλια γλυκά, ένα έθιμο που ακολούθησε ο νεαρός πρίγκιπας William της Αγγλίας και η σύζυγος του στη διακόσμηση της γαμήλιας τούρτας με τα 900 ζαχαρένια λουλούδια!

Πηγή : megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα