Live Αποτελέσματα Ημέρας


Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Διάφορα : Η Ιστορία του King's Cake


Η Ιστορία του King's Cake!


Το Κέικ του Καρναβαλιού!


Εβδομάδες πριν από την έναρξη τη γιορτής του καρναβαλιού, του Mardi Gras, σε όλη η Νέα Ορλεάνη φουρνίζονται τόνοι από μυρωδάτα Kings cakes. Στην ουσία δεν νοείται καρναβάλι στη Νέα Ορλεάνη χωρίς το κέικ των βασιλιάδων.
Η παράδοση ξεκίνησε με τους Γάλλους μετανάστες, περίπου το 1870, που συνέχισαν το έθιμο του Galette des Rois, του γλυκού που έφτιαχναν στην πατρίδα τους για τη γιορτή της 6ης Ιανουαρίου, όπου σύμφωνα με το θρύλο, οι τρεις Μάγοι επισκέπτονται το θείο βρέφος 12 νύχτες μετά την γέννηση Του. Για αυτό, άλλωστε, το ονόμαζαν και κέικ της δωδέκατης νύχτας.
Το Kings cake αρχίζει να φτιάχνεται στη Νέα Ορλεάνη από τις 6 Ιανουαρίου που τυπικά αρχίζει και η περίοδος του καρναβαλιού. Έχει οβάλ ή στρογγυλό σχήμα και είναι διακοσμημένο με χρωματιστή ζάχαρη. Από το 1872 χρησιμοποιούνται τα χρώματα του καρναβαλιού: το μοβ που συμβολίζει τη δικαιοσύνη, το πράσινο την πίστη και το χρυσό που συμβολίζει τη δύναμη.
Παραδοσιακά, για καλή τύχη, έκρυβαν μέσα ένα νόμισμα. Πριν τον πόλεμο Βορείων-Νοτίων, οι πλούσιοι γαιοκτήμονες στους μεγάλους χορούς στις φυτείες, έβαζαν στα δικά τους Kings cakes, πολύτιμες πέτρες ή κοσμήματα μετά όμως τα αντικατέστησαν με φασόλια ή pecan. Στα μέσα του 1900 καθιερώθηκε τελικά, ένα πορσελάνινο και αργότερα πλαστικό κουκλάκι–μωρό, που συμβολίζει τον μικρό Χριστό. Όποιος το βρει γίνεται ο βασιλιάς της γιορτής και τον επόμενο χρόνο ο οικοδεσπότης και προμηθευτής Kings cake του πάρτι.

Πηγή : megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα