Live Αποτελέσματα Ημέρας


Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Συνταγές : Η Ιστορία της Princesstarta!


Η Ιστορία της Princesstarta!


Η Τάρτα της Πριγκίπισσας!


Στη Σουηδία, η παραδοσιακή κουζίνα αντικατοπτρίζοντας το πνεύμα των κατοίκων, ήταν απλή, λιτή άλλα ταυτόχρονα γενναιόδωρη και δημιουργική. Τον κυρίαρχο ρόλο κατείχαν τα διατηρημένα από τους καλοκαιρινούς μήνες υλικά . Η συντήρηση ήταν η κεντρική ιδέα και η έλλειψη των φρέσκων λαχανικών όπως και των μπαχαρικών, που χρησιμοποιήθηκαν σχετικά πρόσφατα, ήταν χαρακτηριστική.
Λαμπερή αντίθεση στην εμμονή της σουηδικής κουζίνας στο «λιτό» και «απαραίτητο» ήταν τα γλυκά. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος: τούρτες, πάστες, μπισκότα με άρωμα πικραμύγδαλου, κανέλας και ζαφοράς, τάρτες, δεκάδες συνταγές με φρούτα, σούπες φρούτων, δεκάδες, αρωματισμένα με μπαχαρικά, ψωμιά και δελεαστικές σοκολατένιες δημιουργίες.
Στο μακροσκελή κατάλογο των γλυκών, αρχηγός, είναι, όπως άλλωστε της αξίζει, η Prinsesstårta, η πριγκιπική τούρτα! Εμπνευστής θεωρείται η Jenny Akerstrom. Η κυρία Akerstrom, όχι μόνο ήταν γκουρού της οικιακής οικονομίας στις αρχές του 20ου αιώνα αλλά και δασκάλα των τριών ανιψιών του Βασιλιά Γουστάβου του 5ου.
Το 1929 δημοσίευσε ένα βιβλίο, που το εξώφυλλο κοσμούσαν τα πορτρέτα των τριών πριγκιπισσών, με συμβουλές και συνταγές για νοικοκυρές που άφησε εποχή. Στις μετέπειτα εκδόσεις συμπεριέλαβε τη συνταγή της Gron tarta, μιας πράσινης τούρτας, ίσως γιατί ήταν το χρώμα που προτιμούσαν οι γαλαζοαίματες μαθήτριες της. Το γλυκό άρεσε τόσο πολύ στις πριγκίπισσες που τελικά ονομάστηκε Prinsesstårta.
Σήμερα η πράσινη πριγκιπική τούρτα του βορρά ,που οι Σουηδοί παραδοσιακά έφτιαχναν στις επετείους και τα Χριστούγεννα, έχει φανατικούς φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή : megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα