Live Αποτελέσματα Ημέρας


Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Κοινωνία : Μήνυμα ζωής από τη Μαρία πριν σβήσει...


Μήνυμα ζωής από τη Μαρία πριν σβήσει...


ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ

Η σκληρή μάχη που έδινε με τη νευρική ανορεξία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ η είδηση του χαμού της είχε ραγίσει τις καρδιές όλων. Σαράντα μέρες μετά τον θάνατό της, η 23χρονη Μαρία Φιλιππάτου, προκαλώντας για άλλη μία φορά τα δάκρυα, φρόντισε να δώσει ένα ακόμη μήνυμα ζωής.

Το χαμογελαστό κορίτσι, προτού φύγει για την...
αγκαλιά των αγγέλων, άφησε στους γονείς της ένα γράμμα που ήθελε να διαβαστεί μπροστά στους φίλους της και σε όσους στάθηκαν στο πλευρό της τις δύσκολες ώρες. 

Στα τελευταία της λόγια, που έγραψε σε ένα χαρτί, η Μαρία ευχαριστούσε πρώτα τη μαμά της και έπειτα όλο τον κόσμο που τη βοήθησε με τον δικό του τρόπο, που της έδωσε δύναμη και κουράγιο να παλέψει για τη ζωή, έστω και αν στο τέλος δεν τα κατάφερε. 


«Σε ευχαριστώ, μανούλα, που μου δίνεις θέληση για τη ζωή. Σας ευχαριστώ όλους και θέλω να τα καταφέρω να γυρίσω δυνατή και να σας ευχαριστήσω και εγώ με τον δικό μου τρόπο» ανέφερε στο γράμμα της προς όλους όσοι διοργάνωσαν φιλανθρωπικές βραδιές για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ίδια.

Η 23χρονη αναφέρεται ονομαστικά στους στενούς φίλους της, τον Γιάννη και την Εφη, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα της σαν «στρατιώτες», όπως τους χαρακτήρισε, για να νικήσει το πρόβλημα υγείας της. Για τη μητέρα της γράφει: «Μανούλα, δεν έχω λόγια να γράψω για να σε ευχαριστήσω. Δεν σε κούρασα για 23 χρόνια και τώρα πήρες στην πλάτη σου όλο τον σταυρό. Βλέπεις κάθε μέρα να χειροτερεύω και οι πληγές να αυξάνονται και εσύ να σφίγγεις τα δόντια και να δίνεις τον δικό σου αγώνα χαμογελώντας». 

Για τους φίλους της έγραφε: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με γνώρισαν από το κακό μου όνειρο και τους υπόσχομαι να παλεύω κάθε μέρα και αγωνιώ να ξυπνήσω από αυτό και να τους ανταμείψω γι’ αυτά που έκαναν. Να είστε πάντα υγιείς και πάνω απ’ όλα να παραμείνετε άνθρωποι με πλούσια συναισθήματα και όχι με γεμάτες τσέπες. Όταν είσαι φτωχός στην ψυχή, ποτέ δεν θα πλουτίσεις» ανέφερε.


Τα τελευταία της λόγια προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης σε όσους βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Αγυιάς, όπου τελέστηκε το μνημόσυνό της. Κανείς, μα κανείς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για το χαμογελαστό κορίτσι που έφυγε τόσο νωρίς. 

Τραγική φιγούρα η μητέρα της, ο άνθρωπος που πάλεψε μαζί της, που κίνησε γη και ουρανό για να μαζευτούν τα χρήματα που απαιτούνταν για την πολυδάπανη θεραπεία στην οποία έπρεπε να υποβληθεί η Μαρία. Είχε φτάσει να ζυγίζει μόνο 29 κιλά και η καρδιά της δεν άντεξε. Έπαψε να χτυπά ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα