Απολαυστικός κορμός με εσπρέσο.
Γλυκιά αμαρτία!
Υλικά για 2-4 άτομα
125 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
1/4 φλιτζανιού γάλα
½ φλιτζάνι κακάο
1 σφηνάκι καφές εσπρέσο
250 γραμμάρια μπισκότα digestive σπασμένα
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα σπασμένη
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζανιού μπράντι
200 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα βαθύ πιάτο.
Ανακατεύουμε τον εσπρέσο με το γάλα και το μπράντι και περιχύνουμε τα μπισκότα.
Στο μείγμα που φτιάξαμε με το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κακάο και την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε καλά.
Αμέσως μετά, ρίχνουμε την καρυδόψιχα και τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα που έχει δημιουργηθεί σε ένα φύλλο λαδόκολλα.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
Από πάνω τυλίγουμε ξανά με ένα αλουμινόχαρτο και βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο.
Τον αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες και μετά μπορούμε να τον σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου