Live Αποτελέσματα Ημέρας


Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αθλητικά : Χρυσή μπάλα


Στον Μέσι η «Χρυσή Μπάλα»







Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ως ο κορυφαίος παίκτης στον πλανήτη καθώς κέρδισε το βραβείο της "Χρυσής Μπάλας" που απονέμει το γαλλικό περιοδικό "France Football", σε συνεργασία με τη ΦΙΦΑ.



Ο Αργεντίνος επιθετικός της Μπαρτσελόνα έγραψε για μία ακόμα φορά με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με τον ίδιο ωστόσο να παραμένει προσγειωμένος, παρότι είναι το φαβορί και να... αποδίδει το μισό βραβείο στον συμπαίκτη του, Τσάβι.

«Είναι μια τεράστια χαρά για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν, την ομάδα μου, τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου. Επίσης, θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τον Τσάβι. Σας ευχαριστώ ξανά όλους και ελπίζω να είμαι ξανά εδώ και του χρόνου», είπε ο Μέσι κατά τη βράβευσή του, η οποία έγινε από τον Ρονάλντο.


Στην ψηφοφορία, όπου συμμετείχαν οι αρχηγοί και τεχνικοί όλων των εθνικών ομάδων και πάνελ δημοσιογράφων που επιλέχθηκε από το "France Football", ο Μέσι άφησε πίσω τους Τσάβι και Κριστιάνο Ρονάλντο (με ποσοστό 47,88% έναντι 21,6% και 9,23% αντίστοιχα).



Αξίζει δε να σημειωθεί πως κερδίζοντας και φέτος τη "Χρυσή Μπάλα" ο Μέσι έγινε ο δεύτερος που το καταφέρνει για τρεις συνεχόμενες φορές (ο Πλατινί το είχε κάνει τις χρονιές 1983, 1984 και 1985).

 Παράλληλα, οι Γιόχαν Κρόιφ και Μάρκο Φαν Μπάστεν, έχουν επίσης τρεις "Χρυσές Μπάλες" στη συλλογή τους (1971, 1973, 1974 ο πρώτος και 1988, 1989, 1992 ο δεύτερος). 

Γιόχαν Κρόιφ

Μάρκο Φαν Μπάστεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα