Live Αποτελέσματα Ημέρας


Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Υγεία : Από τι κινδυνεύουν όσοι ροχαλίζουν


Από τι κινδυνεύουν όσοι ροχαλίζουν.


Με αυτοάνοσα νοσήματα σχετίζεται το ροχαλητό.


Εκείνοι που ροχαλίζουν με μεγάλη ένταση και συχνότητα έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν ρευματοειδή αρθρίτιδα – η οποία ανήκει στα αυτοάνοσα νοσήματα – σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Taipei στην Ταιβάν και είναι η πρώτη που εστιάζει στη σχέση ανάμεσα στο ροχαλητό και τα αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο ερυθηματώδης λύκος και η αγκυλωτική σπονδυλαρθρίτιδα.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 1411 ασθενείς με υπνική άπνοια – χαρακτηριστικά συμπτώματα της οποίας είναι το ροχαλητό και η διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια της νύχτας – και 7.000 υγιείς ενήλικες. Κατά τη διάρκεια πέντε ετών οι ειδικοί κατέγραψαν πόσοι από τους συμμετέχοντες παρουσίασαν τα παραπάνω νοσήματα. Διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με άπνοια είχαν 91% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια από αυτές τις παθήσεις.

Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ο απόλυτος κίνδυνος είναι μικρός π.χ., στην ομάδα όσων είχαν άπνοια δηλαδή, το 2,91% παρουσίασαν συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sleep Medicine.

Πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα