Live Αποτελέσματα Ημέρας


Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Συνταγές : Ιστορία της Κρέμας Ζαχαροπλαστικής


Ιστορία της Κρέμας Ζαχαροπλαστικής.


Πώς έγινε γνωστή και από ποιον.




Γνωστότατη κρέμα είναι και η κρέμα ζαχαροπλαστικής που ξεκινά από τον βασιλικό μάγειρα, François Massialot, το 1691. Η κρέμα που ετοίμασε αποτελούνταν από αβγά, κορν φλάουρ, ζάχαρη και γάλα που έβρασαν μαζί, τα χτύπησε με το "σύρμα" και τα άφησε να κρυώσουν. Η συγκεκριμένη κρέμα είχε άρωμα βανίλιας κι αυτή είναι η παράδοση. Από τότε, η κρέμα έχει αποκτήσει πάρα πολλές μορφές, αρώματα και γεύσεις όπως σοκολάτα, καφέ, καραμέλα, φρούτα και αλκοόλ όπως κονιάκ, ρούμι, λικέρ κ.α.. 

Περνώντας τα χρόνια και καθώς η κρέμα ζαχαροπλαστικής εξελισσόταν και γινόταν όλο και πιο γνωστή και αγαπητή, απέκτησε και πολλές παραλλαγές. 



Διαβάστε πώς γίνονται μερικές κρέμες που έχουν σαν βάση την κρέμα ζαχαροπλαστικής...




 Κρέμα ζαχαροπλαστικής + μαρέγκα ιταλική + ζελατίνη = κρέμα Chiboust* 

 Κρέμα ζαχαροπλαστικής + σαντιγύ = ελαφριά κρέμα ζαχαροπλαστικής 

 Κρέμα ζαχαροπλαστικής + κρέμα αμυγδάλου* = κρέμα frangipane* 

 Κρέμα ζαχαροπλαστικής + βούτυρο = κρέμα mousseline 

 Mousse κρέμας ζαχαροπλαστικής = Κρέμα ζαχαροπλαστικής κρύα + μαρέγκα 



*Με την κρέμα Chiboust γίνεται το περίφημο γλυκό "Saint Honoré"
* Η κρέμα αμυγδάλου γίνεται όταν ανακατέψουμε 100γρ. αμυγδαλόψιχα, 100γρ. ζάχαρη, 50γρ. βούτυρο και 1 αβγό.
* Η κρέμα frangipane γίνεται όταν ανακατέψουμε 1/3 κρέμα ζαχαροπλαστικής με 2/3 κρέμα αμυγδάλου και μ' αυτήν φτιάχνουν οι Γάλλοι την γνωστή Galette des rois που αντιστοιχεί στην δική μας Βασιλόπιτα.

Η κρέμα ζαχαροπλαστικής, λοιπόν, έχει πάντα αβγά και εξ αιτίας αυτού του γεγονότος εφευρέθηκε και πρωτοεμφανίστηκε το 1837 από έναν Άγγλο "επιχειρηματία" της εποχής, τον Alfred Bird, του οποίου η γυναίκα ήταν αλλεργική στα αβγά, η γνωστή σε όλους μας κούσταρ ή κάστερ πάουντερ (custard powder) που χρησιμοποιείται για να πήξει η κρέμα ζαχαροπλαστικής, χωρίς αβγά και χωρίς περισσότερο αλεύρι. Η πρώτη κούσταρ πάουντερ ήταν η "Bird's Custard Powder"που αποτελεί παράδοση για την Μεγάλη Βρετανία και με την οποία η κρέμα είναι μειωμένη και σε χοληστερόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα